038 4212 448

BUONA SERA!
Van Antipasto tot Dolce

Wij nemen u mee dwars door o.a. de regio Emilia Romagna.

Voor zowel de kleine als volwassen gasten bereiden onze koks de gerechten voor u op Italiaanse wijze: vol Passie, Aandacht en Smaak! Wij hebben een ruime keuze in voor-, hoofd- en nagerechten, maar ook in samengestelde menu’s in diverse prijsklassen. De gerechten kunnen begeleid worden door uitstekende wijnen. Uiteraard is er een Italiaans assortiment aan aperitieven, digestieven en likeuren, zodat u uw eigen avond in stijl kunt beginnen en afsluiten.

“U kunt de samenstelling van uw diner ook aan ons over laten!”





 

DINER » SPECIALITÁ
DELLA CASA

La Tavolata
Proef de smaak van Italië en geniet van een diner samengesteld door onze koks. Een volledige maaltijd die geserveerd wordt als proeverij, zodat u ieder gerecht kunt proeven. Wij serveren hier een knoflookpasta bij. Voor 2 personen.

Als 2 gangen 38,50 (p.p.)
Antipasto en secondo (vis- en vleesbereiding)


Als 3 gangen 42,50 (p.p.)
Antipasto, secondo (vis- en vleesbereiding) en dolce

Bambini menu 16
Voor onze kleine proevers
Voorgerecht: Kleine tomatensoep 3,50
Hoofdgerecht: Keuze uit biefstuk of vis met roseval aardappelen 10
Kinderpasta: kies uit een van onze pasta’s 8,50
Nagerecht: 2 bolletjes ijs uit onze ijssalon 4

Broodmandje 4,25
Vers focaccia brood met huisgemaakte olijventapenade 

Broodmandje De Luxe 5,75

Vers focaccia brood met olijventapenade, olijfolie, zeezout en kruidensaus

DINER » ANTIPASTI/ VOORGERECHTEN

Antipasto La Meridiana 17,50
Een proeverij van diverse voorgerechten

Tartare di Salmone Affumicato 12,95
Tartaar van huisgerookte zalm in combinatie met koud gerookte mozzarella, ingelegde komkommer, venkelsalade en mierikswortelmayonaise

Carpaccio di Bresaola 14,95
Dun gesneden bresaola met gerookte buffelmozzarella, tomberry tomaatjes en basilicumolie.

Carpaccio Classico 12,95 
Dun gesneden rund met basilicummayonaise, geroosterde pompoenpitten, parmezaan en krokant van pecorino

Varieta di Barbabietola 12,95
Verschillende bietensoorten, gepoft en gemarineerd, dun gesneden met een panna cotta van peer en parmezaan, krokante parmezaan en aceto balsamico

Bruschette Originali 12,50 
3 bruschette of geheel vegetarisch ook mogelijk (opties te bespreken met uw gastvrouw/gastheer)

Tagliere mix di Bruschette 12,50
Bruschette op een plankje met Italiaanse vleeswaren en olijven

Insalata di Gamberetti 15,95
Salade met garnalen in knoflook, tomaat, ui, kappertjes en krokante parmaham

Insalata Caesar 14,95
Salade met Romaine sla, kippendij, ei, kruidendressing, croutons en parmezaan

Zuppa di Pomodoro 7,50
Verse tomatensoep met huisgemaakte pesto en room (vegetarische bereiding)

DINER » PRIMI DI PASTA FRESCA/ VERSE PASTA

Pasta al Salmone 17,50 

Verse strozzapreti met verse zalm, spinazie, Napoletanasaus en een scheutje room, afgetopt met basilicum


Linguine Scampi e Zucchini 16,50
Verse linguine met in knoflook gebakken scampi, courgette en basilicum, afgeblust met witte wijn

Pasta al Cinghiale 15,95
Verse tagliatelle met gestoofd wildzwijn, saus op basis van bouillon, pecorino en gremolata
 
Penne al Manzo 16,50
Verse penne met rosé gebakken ossenhaaspuntjes, cashewnoten, tomatensaus, rucola en parmigiano

Penne con Pollo 15,50

Verse penne met kippendijen afgeblust met witte wijn, parmezaanse kaas en gedroogde pancetta


Linguine ai Funghi 15,50
Verse linguine met gebakken bospaddenstoelen en saus op basis van eekhoorntjesbrood (vegetarische bereiding)

Pasta alla Vegetariana 16
Verse strozzapreti met spinazie, cherrytomaatjes, gorgonzola en gedroogde olijven (vegetarische bereiding)

DINER » SECONDI/ HOOFDGERECHTEN

Filetto di Manzo alla griglia 36

Gegrilde ossenhaas met krokante polenta, jus van marsala, schorseneren gekonfijt in ganzenvet en pastinaak structuren

 

Risotto alla Salvia e Pancetta 22

Risotto op basis van kippenbouillon, kippendij, salie en gedroogde pancetta

(ook vegetarisch mogelijk, vraag uw gastvrouw/heer)

 

Scorfano con Fagioli borlotti 24

Roodbaars met witte borlotti bonen, courgette, tomatenvinaigrette, pompoenpuree en zoete aardappelen


Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met roseval aardappelen

DINER » DOLCI/ DESSERTS

La Dolce Vita 13,50

Een proeverij van diverse desserts


Tiramisu della Casa 9

De klassieker van La Meridiana, op basis van lange vingers, mascarpone, espresso en amaretto

 

Cheesecake con Cioccolato bianco 8,50

Huisgemaakte cheesecake met witte chocolade, bodem van cantuccini en cacao en frambozen ijs


Torta al Basilico 9

Basilicum cake met een gelei van chocola en kokos crème, choco krokant en semifreddo van kokos


Caffè d’Oro 11,75

Koffie en een likeur naar keuze met huisgemaakte chocolade en cantuccini

 

Caffè Speciale 6,75

Koffie naar keuze met huisgemaakte chocolade en cantuccini